به گزارش پرس تی وی، نماینده سازمان همکاری اسلامی در جریان ملاقات روز چهارشنبه با بان کی مون دبیر کل سازمانملل، در همین خصوص تاکید کرد که سازمان مذکور باید دولت میانمار را تحت فشار قرار دهد تا مشکلات جامعه مسلمانان روهینگیا در این کشور حل شود.
صدها تن از مسلمانان روهینگیا در جریان حملات بوداییهای افراطی در طول یک سال گذشته کشته و هزاران تن دیگر از آنان آواره شدهاند.
رابل اولهایه نماینده جیبوتی در سازمانملل و رئیس گروه نماینده سازمان همکاری اسلامی در این سازمان، حملاتی که علیه مسلمانان میانمار انجام میشود را به عنوان «پاکسازی قومی» توصیف کرد.
وی در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی با المعلمی سفیر عربستان سعودی در سازمانملل در همین خصوص گفت: « مقامات میانمار برای ریشهکن کردن خشونت در این کشور اقدامات لازم را به عمل نیاورده و به همین خاطر قصور کردهاند.»
اولهایه خاطرنشان کرد: «آن چه که ما میخواهیم این است که سازمانملل متحد کاری کند که صدایش بلند و رسا در این خصوص شنیده شود و وجدان جهانیان باشد.»
نماینده عربستان سعودی در سازمانملل نیز در ادامه خاطرنشان کرد که دبیرکل سازمانملل متعهد شده بود برای کمک به مسلمانان روهنیگیا و دفاع از حقوق آنان تلاش بیشتری انجام خواهد داد.
وی در همین خصوص گفت: «هنوز کارهای بسیار زیادی است که سازمانملل باید در این خصوص انجام دهد.ما از دبیرکل سازمانملل میخواهیم که در این خصوص دخالت کرده و صدای خود را بلند به گوش جهانیان برساند.»
معلمی همچنین تصریح کرد: «دولت میانمار و عناصر افراطی در این کشور ابتداییترین حقوق و ارزشهای بشری را نقض میکنند.»
نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل افزود: «کشتار باید پایان داده شود و علاوه بر آن به اعدامها در این کشور باید پایان داده شود.»
جامعه مسلمانان روهینگیا در میانمار تقریبا ۵ درصد از جمعیت حدود ۶۰ میلیونی این کشور را به خود اختصاص میدهند.
اقلیت مسلمانان روهینگیا از زمان به دست آمدن استقلال این کشور در سال ۱۹۴۸ ، در معرض شکنجه، نادیده گرفته شدن، ظلم و ستم قرار گرفتهاند.
هزاران تن از مسلمانان روهینگیا در ایالت غربی راخین از حقوق شهروندی خود محروم شده و در معرض اعمال خشونت، تعبید و اخراج و آوارگی قرار گرفته و دارند.